


Questionnaire - SECTION 1:  FACILITY-SPECIFIC QUESTIONS

INSTRUCTIONS

This section deals with the 1,712 facilities on the RCRA Cleanup Baseline (GPRA Baseline). 
Please complete these questions only for the facility that is indicated below.  Once you
complete this questionnaire, you will not need to complete another one for the same facility later.

 *Don’t forget to fill out the burden estimate for hour and cost at the end of this section.*

Fill in your answers in the spaces provided and return by fax or electronically to Heather Harris
at fax number (703) 308-8638 or at harris.heather@epa.gov by October 29, 1999.  If you have
any questions on this section, please contact Heather at (703) 308-6101.

Each respondent to this section of the questionnaire must provide their name, the agency
they work for, their phone and fax numbers:

Name Agency Phone Fax
1.
2.
3.
  
(Note:  A respondant is each person who contributes to the completion of this questionnaire.)

1. What is the name of the facility?  OLIN CHEMICAL CORP.

2. What is the facility's location?

a. Street address:

b. City:

c. State:

d. Zip code:

3. ____  Is the facility's mailing address different from its location?

a.  yes
b.  no [skip to question 5]

4. What is the facility's mailing address?



a. Street address:

b. City:

c. State:

d. Zip code:

5. What is the facility's 12-digit EPA identification number?  GAD040690737

6. _____  What is the status of the facility?

a.  interim status
b.  final permit
c.  Other:

7.   _____  Does the ground water at the facility contain contaminants at levels above the
MCL’s under the Safe Drinking Water Act? 
a.  Yes
b.  No
c.  Not applicable
d.  Unknown

8.  _____  How many contaminants in the ground water at the facility are at levels
above an applicable health advisory which has been issued? 

a.  none
b.  1-3 contaminants
c.  3-10 contaminants
d.  10-20 contaminants
e.  > 20 contaminants
f.  Not applicable
g.  Unknown

9. _____  As part of the "control" of ground water contamination, is there a system in
place which is operating to remove a significant amount of the source material in the
ground water at the facility?
a.  Yes
b.  No
c.  Not applicable
d.  Other:

10. _____ A.  Indicate whether contaminated groundwater at the facility is actively
being remediated (as opposed to controlled) as of October 1, 1998. 



a.  Yes
b.  No [Skip to Question 11 ]
c.  Not applicable [Skip to question 11]

_____  B.  Please identify the groundwater remediation system or technique that has
been installed and is operating to restore the ground water to drinking water
MCL’s or other beneficial uses. 
a.  Pump and Treat
b.  Free Product Recovery
c.  Air Sparging
d.  Natural Attenuation
e.  Other:

_____  C.  Is the active groundwater remediation system designed to remediate the
ground water so that it will attain MCL’s as part of the final corrective action? 
a.  Yes
b.  No
c.  Not applicable

_____  D.  Is the active ground water remediation system intended to restore the
ground water for beneficial reuse other than drinking water?
a.  Yes
b.  No [Skip to Question 12]

_____  I.  What is the beneficial reuse?
a.  Irrigation
b.  Industrial
c.  Ground water recharge
d.  Livestock
e.  Recreational
f.  Other:

11.  _____  For a site where no active remediation is being conducted or planned, is it
because the contaminants in the groundwater are DNAPL’s? 
a.  Yes 
b.  No
c.  Other:



12. _____  A.  Are institutional controls being relied on as a component of the final or
completed corrective action?
a.  Yes
b.  No [Skip to Question 13]

_____  B.  What are the the institutional controls?
a.  Restrictive covenants (sometimes referred to as deed restrictions)
b.  On-site restrictions (including well restriction areas)
c.  Off-site use restrictions (including well restriction areas)
d.  Access restrictions

     e.  Compliance monitoring
f.  Notices (e.g., deed notices, notices to potential buyers, notice to governmental
authorities)
g.  Other:

  
C.  What is the method of enforcement?

13.  _____  Has a health assessment been performed at the facility by the Agency for
Toxic Substances and Disease Registry pursuant to Section 3019 of the Solid Waste
Disposal Act (also known as RCRA)?
a.  Yes 
b.  No
c.  Unknown


